Σελίδες

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πρεμιέρα με ήττα για τον Ολυμπιακό στο Champion's League.

Με το αριστερό άρχισε τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν 2-1 στο "Καραϊσκάκης" από την ανώτερη Σάλκε φανερώνοντας πολλές αδυναμίες στο δημιουργικό κομμάτι. Το γκολ του Ολυμπιακού, ο οποίος ισοφάρισε προσωρινά, ο Αμπντούν. 
 
 Ο Ολυμπιακός με το καλημέρα έχασε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που του προσέφερε η καυτή του έδρα. Δεν πήρε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, τον οποίο διεκδίκησε μέχρι τέλους σε μια προσπάθεια να σώσει την παρτίδα και μάλιστα είδε για πρώτη φορά γερμανική ομάδα να φεύγει από την Ελλάδα με τρίποντο στις «αποσκευές» της. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν στο 41’ με τον Χέβεντες, απάντησαν άμεσα με τον Χούντελαρ (59’) στην ισοφάριση του Αμπντούν (58’), έχασαν πέναλτι με τον Ολλανδό στο 60’ και φανέρωσαν τις αδυναμίες των ερυθρόλευκων στον άξονα και την άμυνα. Ακυρώθηκε επίσης καθαρό γκολ της Σάλκε ως φάουλ με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να είναι ο πρωταγωνιστής της φάσης, σκοράροντας απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Διαβάστε παρακάτω : 



Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο Ολυμπιακός θέλησε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της έδρας, κάνοντας δυνατό ξεκίνημα και μάλιστα μόλις στο 5ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Μασάντο, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπαλιάς του Τοροσίδη, αλλά αντί να πλασάρει από πλάγια θέση, θέλησε να την «σπάσει» στον επερχόμενο Τζεμπούρ, με τον Παπαδόπουλο να διώχνει με το κεφάλι. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Εννέα λεπτά αργότερα και πάλι το συγκρότημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή των Γερμανών, αλλά ο Τζεμπούρ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από την σέντρα του Τοροσίδη, ενώ στο 17’ η Σάλκε απάντησε με τον Χούντελαρ, ωστόσο, η προσπάθειά του δεν ανησύχησε τον Μέγιερι.
 Από το 20'και μετά η Σάλκε είχε τον πρώτο λόγο στο ματς, έφερε πολλές φορές την μπάλα στα καρέ του Ολυμπιακού και αφού είδε γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου να ακυρώνεται (κακώς) στο 38' σκόραρε από στημένη φάση στο 41' με δράστη τον Χέβεντες.

 Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Σάλκε έκανε ότι ήθελε βγάζοντας κατά κύματα επιθέσεις είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια. Ο Ζαρντίμ έκανε το προφανές, ρίχνοντας στο ματς τον Ιμπαγάσα, η ομάδα του ισοφάρισε άμεσα με τον Αμπντούν (58') αλλά η αδυναμία της μεσαίας γραμμής να παράγει ανασταλτικό έργο έφερε την άμεση απάντηση της Σάλκε στο 60' με σκόρερ τον Χούντελααρ.
Σαν να μην έφτανε αυτό η γερμανική ομάδα κέρδισε και πέναλτι στο 62', ωστόσο όμως ο Χούντελααρ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ανακούφισε το "Καραϊσκάκη".

Με το πέρασμα των λεπτών, ο αποκαμωμένος Ολυμπιακός γινόταν ολοένα και πιο αδύναμος, κάτι που επέτρεψε στη Σάλκε να κρατήσει με σχετική ευκολία το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος. Λαχτάρισε μόνο στις καθυστερήσεις στη χαμένη ευκαιρία του Τζιμπούρ ο οποίος δεν πάσαρε στον Μήτρογλου για να σιγουρέψει το γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: