Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Το φιλόδοξο θεατρικό έργο

Μία διαφορετική πρόταση θα ανεβάσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, η Ελληνική Θεαμάτων. Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου έχει διασκευάσει την πολυβραβευμένη κινηματογραφική ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» του Robert Benton, ενώ θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό από τέλη Οκτωβρίου.

Η ταινία είχε προβληθεί το 1975 και έκτοτε τα δραματουργικά στοιχεία, προκάλεσαν διχασμό στο κοινό, αλλά έχοντας αποδεχτεί τα μηνύματα που περνάει το έργο.

Η υπόθεση διαπραγματεύεται τη μεταμόρφωση ενός «απόντα» γονιού σε ιδανικό πατέρα  που προσπαθεί ν’ αναπληρώσει την απουσία της γυναίκας του και μητέρας του ανήλικου παιδιού τους όταν εκείνη  τους εγκατέλειψε για  να βρει τον «χαμένο εαυτό της»  μακριά από τον  εγκλωβισμένο ρόλο της μητέρας -συζύγου. Επιστρέφει όμως και διεκδικεί την επιμέλεια του παιδιού. Ο δικαστικός αγώνας είναι αναπόφευκτος.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους: Δημήτρη Αλεξανδρή (Τεντ), Μαρία Ζορμπά (Τζοάννα), Αθηνά Μαξίμου (Μάργκαρετ), Χριστόδουλο Στυλιανού (Τζιμ), Δημήτρη Μαύρο (Τζων) και τα παιδιά Γιάννη Μπαριάμη, Γιάννης Κυρίκου και Άλκη Πανταζόπουλο (Μπίλυ).
  
Οι συντελεστές που υπογράφουν την φιλόδοξη παραγωγή είναι οι εξής:
Απόδοση: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη σε συνεργασία με την Δάφνη Λαρούνη
Σκηνικά: Γιώργος  Γαβαλάς
Κοστούμια: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: