Σελίδες

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Ολυμπιακός. Νίκησε 82-76 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 82-76 τον Παναθηναϊκό στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ και ύστερα από 15 χρόνια είναι ξανά πρωταθλητής Ελλάδας. Μορφή του ματς και ηγέτης ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής και δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να κάνει το 3-2 στη σειρά των τελικών και να κατακτήσει το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς νίκησαν με 82-76 τον Παναθηναϊκό, μπροστά σε παραπάνω από 11.000 φίλους της ομάδας που δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και μετά την κατάκτηση της Euroleague ολοκληρώνει την χρονιά με μαγικό τρόπο, εκθρονίζοντας τον επί 9 συνεχόμενα χρόνια πρωταθλητή Παναθηναϊκό.
Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος κόντρα στην πρώην ομάδα του πέτυχε 24 πόντους, αποδεικνύοντας -για ακόμα μια φορά - το λόγο που είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης.

 Διαβάστε παρακάτω περισσότερα και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο : 



Το τζάμπολ βρήκε τους γηπεδούχους να δημιουργούν σκορ με το κάρφωμα του Ντόρσεϊ και τον Σάτο να κάνει το 2-2.
Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα (6-7) με το γκολ-φάουλ Κώστα Καϊμακόγλου, ενώ ο Καλάθης έκανε το 7-9. Κέσελ και Σπανούλης έβαλαν τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού, με τους Χάινς, Κέσελ (ξανά) και Μάντζαρη να διευρύνουν το σκορ στο 18-11.
 Ο «Kill Bill» συνέχισε να γεμίζει το αντίπαλο καλάθι, φτάνοντας τους 11 πόντους, κάνοντας το σκορ 30-20 και ανεβάζοντας παράλληλα τη διαφορά στους 10 πόντους.
Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να κάνει λάθη και να δίνει επιθετικά ριμπάουντ, έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι 48-36 για τον Ολυμπιακό.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έτρεξε, πίεσε και έριξε τη διαφορά στο 48-43 μόλις σε τρία λεπτά.
Ο Έισι Λο έκανε το 53-45, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου μείωσε στο 53-47, ενώ ο Αμερικανός ήταν εκείνος που ξαναπήγε τη διαφορά στους 10 πόντους 2΄πριν το τέλος της περιόδου. Το τρίποντο του Σπανούλη έκανε το σκορ 66-55 και το κλέψιμο του Παπανικολάου στον Μπατίστ έκανε το ΣΕΦ να χοροπηδάει. Το τρίτο δεκάλεπτο μάλιστα έκλεισε με τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων» να πετυχαίνει τρίποντο του έκανε το 70-56.
 Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Χάινς χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ και ο Γιώργος Πρίντεζης με τέταρτο, ενώ ο Γιασικεβίτσιους με βολές μείωσε σε 70-58, αλλά στο 33' ο Πέρο Άντιτς ενέβασε την διαφορά στους 16 για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (75-59). Ο Παναθηναϊκός με τον Περπέρογλου ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα και εκμεταλλευόμενος την αστοχία του Λάζαρου Παπαδόπουλου από τη γραμμή των βολών και μείωσε στο 38 σε 80-76. Ο Πρίντεζης όμως κάρφωσε και έκανε το 82-76, ο Άντιτς αστόχησε σε δύο βολές και ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 1997 (82-76)!

Κορυφαίος για τους Πρωταθλητές Ελλάδος πλέον και Ευρώπης ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης ο οποίος πέτυχε 24 πόντους, σκοτώνοντας την παλιά του ομάδα. Ακολούθησε ο Γιώργος Πρίντεζης με 14π. και ο Έισι Λο με 10π.

Για τον Παναθηναϊκό, πρώτος σκόρερ ήταν ο Νικ Καλάθης με 17 πόντους. Ακολούθησαν οι Διαμαντίδης (13π.), Περπέρογλου (11π) και Καϊμακόγλου (10π.)

Το γλέντι για τους ερυθρόλευκους συνεχίστηκε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης με τους Σπανούλη και Πρίντεζη σε πολύ μεγάλα κέφια. Μάλιστα ο αρχηγός του Ολυμπιακού έριξε και...μια ζεϊμπεκιά στην πίστα.
Μετά  την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για την φετινή σεζόν απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος, αλλά και… μεθυσμένοι από το νέκταρ της σπουδαίας επιτυχίας των δύο τροπαίων, τα οποία κατέκτησαν οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας διασκέδασαν με την ψυχή τους!
Το βαρύτιμο τρόπαιο μάλιστα, δεν πήγε  ασυνόδευτο στην «Fantasia», καθώς είχε μαζί του και την κούπα της Euroleague!


 ΠΗΓΗ : woop.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: