Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πρεμιέρα με ισοπαλία για την Ελλάδα, 1-1 με την Πολωνία με πολλά παράπονα από την διαιτησία

Η Εθνική μας ομάδα αδικείται απ' το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στάθηκε άτυχη τόσο στην τελική προσπάθεια, όσο και απ' την απαράδεκτη διαιτησία. Στην πρεμιέρα του Euro 2012 η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη με την οικοδέσποινα Πολωνία με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Λεβαντόβσκι (17'), η γαλανόλευκη ισοφάρισε με τον εξαιρετικό Σαλπιγγίδη (51'), ενώ έχασε την ευκαιρία να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ με το άστοχο πέναλτι του Καραγκούνη (69'), καθώς το απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Κάκιστη η διαιτησία του Ισπανού ρέφερι που απέβαλε κακώς στο 44' τον Παπασταθόπουλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με 10 παίκτες έμειναν και οι κόκκινοι στην φάση του πέναλτι, όταν ο γκολκίπερ Στσένσι σταμάτησε αντικανονικά τον Σαπλιγγίδη.


Η Ελλάδα που έπαιζε στην πρεμιέρα μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό απέναντι στην συνδιοργανώτρια του Euro 2012, που έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, κάνοντας ένα κακό ξεκίνημα, που έμεινε με δέκα παίκτες από το 44' εξαιτίας δυο πολύ αυστηρών κίτρινων καρτών στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, και η τύχη της γύρισε την πλάτη σε ένα χαμένο πέναλτι, πήρε παλικαρίσιο 1-1 από την Πολωνία στο εναρκτήριο ματς του πρώτου ομίλου και έδειξε ότι πήγε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για να προχωρήσει και να διαπρέψει!

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα και δείτε τα γκολ του αγώνα καθώς και τις επίμαχες φάσεις :


Η "χρυσή" αλλαγή του Πορτογάλου, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σκόραρε για την Ελλάδα στο 51' έπειτα από σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη και ασθενή επέμβαση του Πολωνού τερματοφύλακα, ενώ στο 68' κέρδισε πέναλτι και κόκκινη από τον Σέζνι για αντικανονικό μαρκάρισμα (φοβερή η μπαλιά του Φορτούνη, ο οποίος μόλις είχε περάσει στο ματς), αλλά ο Τίτον (μπήκε στο ματς για να καθίσει στο τέρμα) απέκρουσε την εκτέλεση του Γιώργου Καραγκούνη (70'), κρατώντας το 1-1.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άξιζε κάτι παραπάνω, μπορούσε να φτάσει στη νίκη, καθοδηγούμενη μαεστρικά στην επανάληψη από τον Φερνάντο Σάντος, αλλά και πάλι άπαντες είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τον βαθμό της ισοπαλίας.
Τραγική η διαιτησία του Ισπανού Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, ήταν φανερό πως έπαιζε έδρα και η ελληνική ομάδα μπορεί να έχει παράπονα από τον τρόπο που σφύριζε, κυρίως στο πρώτο μέρος. Να επισημάνουμε πως στην Εθνική μας δόθηκαν 4 κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων η 1 έφερε και την αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ενώ στην Πολωνία..καμία (!). Επίσης, στα αρνητικά να προσθέσουμε και ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε όταν μετά από γύρισμα του Νίνη, ο Περκίς πέφτοντας βρήκε την μπάλα με το χέρι με τον Ισπανό να λέει να συνεχιστεί το ματς.

Πρωταγωνιστής του αγώνα για την Ελλάδα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Μετά την είσοδό του στον αγώνα άλλαξε ριζικά τον ρυθμό της ομάδας και πέτυχε και το γκολ για την Ελλάδα.
Επόμενο ραντεβού για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Τρίτη (12/6) στο Βρότσλαβ κόντρα στην Τσεχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: