Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στον τελικό του Final 4 της Euroleague ο Ολυμπιακός!!!!

Ελληνικό χρώμα και πάλι στο Final 4 καθώς ο Ολυμπιακός σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι νίκησε πανάξια την Μπαρτσελόνα με 68-64 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (21:00) όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας,η οποία νίκησε τον Παναθηναϊκό με 64-66. Μορφή του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης, εκπληκτικοί οι Ντόρσεϊ, Πρίντεζης, Παπανικολάου.


Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν πολύ διαβασμένοι στο ξεκίνημα του αγώνα, επέβαλλαν το δικό τους ρυθμό μέχρι και το τέλος και δεν επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να παίξει το παιχνίδι της. Περιόρισαν τα μεγάλα αστέρια των Καταλανών (Ναβάρο, Λόρμπεκ) και με MVP τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος σημείωσε 21 πόντους πήρε μια παλικαρίσια νίκη και συνεχίζει ακάθεκτος την τρελή πορεία στην φετινή Ευρωλίγκα φτάνοντας στον μεγάλο τελικό, κάτι που κανείς δεν περίμενε από την φετινή ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν αφού δεν πίστευαν και πολλοί στις δυνατότητές της. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Τζόι Ντόρσεϊ ο οποίος πέτυχε 8 πόντους, αποδείχτηκε καθοριστικός για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ ο "Kill Bill" ήταν ο παίκτης-κλειδί, που έδωσε τη λύση στους "ερυθρόλευκους". Μεγάλη βοήθεια και από τον Γιώργο Πρίντεζη (14π.).

Για την Μπαρτσελόνα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ναβάρο (18π.) ο οποίος αν και με ενοχλήσεις αγωνίστηκε κατά διαστήματα στον αγώνα, ο Ν'Ντονγκ (10π.) και ο Λόρμπεκ (9π.).

Ραντεβού λοιπόν το βράδυ της Κυριακής στο "Σινάν Ερντέμ" της Κωνσταντινούπολης όπου ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και μολονότι δεν έχει την εμπειρία, έχει σίγουρα την καρδιά για να πάρει το τρόπαιο. Νωρίτερα στις 18:00 ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό την Μπαρτσελόνα για την 3η και 4η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: