Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η φιέστα του Ολυμπιακού για το 39ο πρωτάθλημα

Χθες βράδυ ο Ολυμπιακός πανηγύρισε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος και 15ου νταμπλ της ιστορίας του στην φιέστα που πραγματοποιήθηκε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Αποθεώθηκε για άλλη μια φορά ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Τιμήθηκε με ξεχωριστό τρόπο και ο αξέχαστος Δημήτρης Μητροπάνος.

Από νωρίς το μεσημέρι το γήπεδο Καραϊσκάκη φόρεσε τα γιορτινά του καθώς το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον αγώνα παλαιμάχων, συνεχίστηκε με αγώνα των ακαδημιών και κορυφώθηκε με την φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ομάδα της Σερβίας. Στο ημίχρονο βραβεύτηκε απο τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο παλιός άσσος του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ ο οποίος με την παρουσία του έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στην βραδιά, αποθεώθηκε από τον κόσμο ενώ παράλληλα στις οθόνες προβάλονταν στιγμές του Γάλλου με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στη συνέχεια όμως τιμήθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε του παρέδωσε ένα κάδρο με την φανέλα του Ολυμπιακού,με όλες τις υπογραφές των παικτών. Ο Ολυμπιακός νίκησε τους Σέρβους με 2-1 με τέρματα των Ντιόγκο,Ιμπαγάσα για τον Ολυμπιακό και του Οζέγκοβιτς για τον Αστέρα. Η συνέχεια ήταν μια μεγάλη γιορτή.

Κύματα στην εξέδρα, καπνογόνα να ανάβουν,ο κόσμος να τραγουδάει ασταμάτητα. Λίγο πριν τις 22:00 άρχισε το τελετουργικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την άξια συγχαρητηρίων κίνηση του Ολυμπιακού να τιμήσει τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο,όπου 39 χορευτές έριξαν ένα βαρύ ζεϊμπέκικο προς τιμήν του,με τα μεγάφωνα να παίζουν τη "Ρόζα" και ολόκληρο το γήπεδο να χειροκροτεί, αλλά και τον Κρητικό λυράρη και προσωπικό φίλο του Βαγγέλη Μαρινάκη, Μιχάλη Κονταρό, να τραγουδά: "Αρχίζομαι και τρελαίνομαι και ο τόπος δεν με βάνει, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και φέτος στο λιμάνι. Ποιος είναι αυτός που τόλμησε και τα βαλε μαζί μας, είναι τρελός, τι πολεμά θα δει τη δύναμή μας".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την συνέχεια, πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και βίντεο : 


Η συνέχεια γνωστή για τους φιλάθλους. Ένας - ένας οι παίκτες του Θρύλου πήγαιναν να παραλάβουν τα βραβεία τους, υπό τις επεφημίες του κόσμου στις εξέδρες. Ιδιαίτερη αποθέωση γνώρισαν οι Μιραλάς, Τζεμπούρ, Μέλμπεργκ, Αμπντούν και ακόμη περισσότερο ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην τελευταία παρουσία του ως τεχνικός του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Η ώρα της απονομής είχε φτάσει και λίγο μετά τις 22:00 το τρόπαιο του Πρωταθλητή υψώθηκε στον Πειραϊκό ουρανό από τα χέρια του Βασίλη Τοροσίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσα σε αποθέωση από τους χιλιάδες φίλους της ομάδας στις εξέδρες του γηπέδου! Ακολούθησαν τα καθιερώμενα πανηγύρια με τις κούπες και ο γύρος του θριάμβου, με τα πυροτεχνήματα να δίνουν ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά. Μετά την αποθέωση που γνώρισαν όλοι οι παίχτες, ήρθε η σειρά του Βαλβέρδε που αποθεώθηκε για μια ακόμη, τελευταία φορά από τον κόσμο, μη μπορώντας να κρύψει τα δάκρυα του! "Ερνέστο ψυχάρα Ολυμπιακάρα", του φώναζαν οι οπαδοί και εκείνος αφού τους ευχαρίστησε χτυπώντας την καρδιά του, στη συνέχεια απαθανάτισε τις στιγμές με τη φωτογραφική του μηχανή.Ναι μεν ο Ισπανός τεχνικός ήταν πανευτυχής για την επίτευξη του φετινού νταμπλ στην Ελλάδα, το δεύτερο του σε τρεις σεζόν του στον Πειραιά, αλλά από την άλλη καταλάβαινε και ο ίδιος πως αυτή θα ήταν και η τελευταία του φορά ως προπονητής των ερυθρολεύκων στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".


"Ήταν ωραία όλα σήμερα, ο κόσμος χάρηκε και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό. Θέλω να αφιερώσω τη φετινή χρονιά και τους τίτλους που κατακτήσαμε στον κόσμο που βρίσκεται εδώ αλλά και σε όσους δεν είναι σήμερα μαζί μας, όμως μας ακολούθησαν όλη τη χρονιά. Ελπίζω να απόλαυσαν αυτήν την ημέρα όσο εμείς", δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Από την πλευρά του ο Κέβιν Μιραλάς είπε: "Εχω πει ότι θέλω να μείνω και θα μείνω. Θέλω να βάλω και το τέταρτο αστέρι στη φανέλα. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ηταν μια φανταστική χρονιά για μένα. Θέλω να πάω το ίδιο καλά και του χρόνου".

Η γιορτή συνεχίστηκε σε μαγαζί της παραλιακής και συγκεκριμένα στο "Akanthus" με αμείωτο κέφι. Ο Κριστιάν Καρεμπέ, επίσημος καλεσμένος του Ολυμπιακού, έδωσε και εκεί το παρών. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πέρασε από τα όλα τα τραπέζια και χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, ενώ είχε και αρκετή ώρα διάλογο με βετεράνους.





Ολυμπιακός Φιέστα 2011 - Η αποθέωση του Ερνέστο... από axristone

Δεν υπάρχουν σχόλια: