Σελίδες

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Έκανε το 1-0 ο Ολυμπιακός, 84-78 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 84-78 στον πρώτο τελικό στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό και έκανε το 1-0 στη σειρά. Κορυφαίος ο Παπανικολάου, εξαιρετικοί Χάινς και Πρίντεζης, πολύ καλός και ο Γκετσεβίτσιους.






Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, ερχόμενος γκαζωμένος από την ΚωνσταντινούπολΗ, έκανε το 1-0 στον πρώτο τελικό των playofss του ελληνικού πρωταθλήματος, κερδίζοντας στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Παναθηναϊκό με σκορ 84-78 και υπερασπίστηκε το πλεονέκτημα έδρας που έχει. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και το προβάδισμα που απέκτησαν στην δεύτερη περίοδο φρόντισαν να το διατηρήσουν έως και το τέλος της αναμέτρησης. Οι Πειραιώτες έχοντας για όπλο την πιεστική τους άμυνα θα μπορούσαν να "καθαρίσουν" νωρίτερα το ματς, αλλά λίγο η αστοχία στις βολές (20/36β), λίγο η νευρικότητα και κάποια λάθη (16λ), έφερε τους πράσινους πιο κοντά στο σκορ. Στο τέλος όμως, οι Πειραιώτες στάθηκαν ψύχραιμοι και ώριμοι, διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα τους, έπαιξαν έξυπνα με τον χρόνο και έβγαλαν "νοκ-άουτ" το "τριφύλλι", φτάνοντας σε μία καθαρή και δίκαιη νίκη, την οποία και άξιζαν βάση συνολικής εικόνας.

Κορυφαίος παίχτης σε απόδοση για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 16 πόντους, ενώ για συμπαραστάση του είχε τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ των κόκκινων με 18 πόντους. Πολύτιμοι και οι Κάιλ Χάινς (13π.) και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (11π.).Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Βουγιούκας (20π), Διαμαντίδης (15π) και Περπέρογλου (12π).

 Πλέον θα προσπαθήσουν την Πέμπτη (19:00) στο ΟΑΚΑ να κάνουν το 2-0 και να γίνουν το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, ενώ οι "πράσινοι" να φέρουν την σειρά στα ίσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: