Σελίδες

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο "ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΡΗΝ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Στο φιλόξενο Θέατρο Άνεσις παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" του Τζεφ Μπάρον με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και τον Τάσο Ιορδανίδη, σε σκηνοθεσία του πρώτου.

Για τη συγκεκριμένη παράσταση είχα ακούσει πολλά και διάφορα σχόλια -κυρίως θετικά!- και όχι άδικα.

Δύο διαφορετικές γενιές έρχονται "αντιμέτωπες" και θίγουν ζητήματα που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις και τη μοναξιά, χωρίς να τοποθετούνται χρονολογικά, αφού τα συγκεκριμένα θέματα είναι πάντα επίκαιρα.

Αν και η παράσταση διαρκεί περίπου 100 λεπτά, διαθέτει γρήγορο ρυθμό, χωρίς να κουράζει τον θεατή, και διαδοχικές ανατροπές. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος (Κύριος Γκρην) και ο Τάσος Ιορδανίδης (Ρος Γκάρντινερ) ερμηνεύουν εξαιρετικά τους ρόλους τους και δεν σ' αφήνουν να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους, με γρήγορες εναλλαγές των συναισθημάτων: Γέλιο, στεναχώρια, τρυφερότητα, σκληρότητα, προβληματισμό.

Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη ιστορία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο σαν μία ''κωμωδία με δραματικές προεκτάσεις''.

Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη (επιβεβλημένη από το δικαστήριο) ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο. Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται.

Οι δύο ήρωες χαρακτηρίζονται από κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες αποκαλύπτονται σταδιακά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κάθε ''Πέμπτη'' (επίσκεψη) να σηματοδοτείται από μία ανατροπή...

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Τετάρτη : 19:30
Πέμπτη : 21:00
Παρασκευή : 21:00
Σάββατο : 21:00
Κυριακή : 19:30


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 16 ευρώ
Μειωμένο : 12 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: