Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΓΩΓΩ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Μέχρι την Τετάρτη 9 Απριλίου θα βρίσκεται στο Θέατρο Αθηνών η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, παρουσιάζοντας τον μονόλογο "Εγώ, η Γωγώ".

Το κείμενο και η σκηνοθεσία φέρουν την υπογραφή της Ελένης Γκασούκα, η οποία στο παρελθόν μας έχει παρουσιάσει τους "Ήρωες", τη "Φουρκέτα" και τη "Φτωχούλα του Θεού".

Και σ' αυτό το έργο, η Ελένη Γκασούκα "παντρεύει" μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο το κωμικό με το δραματικό στοιχείο, όπου μπορεί κάποιος θεατής να ταυτιστεί, ενώ η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αναλαμβάνει για 75 λεπτά να ενσαρκώσει την ηρωίδα της.


Η "Γωγώ" βρίσκεται εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου της μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Έχοντας συνηθίσει να της επιλύουν πάντα οι άλλοι τα προβλήματα, καλείται να τα βγάλει πέρα μόνη της! Όμως τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται και η Γωγώ έρχεται αντιμέτωπη νέα εμπόδια, αναζητώντας λύσεις.

Μια κωμωδία που πραγματεύεται την πολυτέλεια του σύγχρονου ανθρώπου να έχει κατάθλιψη ή μια τραγωδία που αφορά στη μοναξιά και τον αποκλεισμό ως απόλυτη ανθρώπινη μοίρα; Είναι δύο από τα ερωτήματα της παράστασης που ψάχνουν να βρουν απάντηση.

Στην παράσταση συμμετέχει και ο Νίκος Πιζάνης, όπου δίνει το τελειωτικό (;) χτύπημα στην... Γωγώ.

*Το "Εγώ, η Γωγώ" παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 και κάθε Τετάρτη στις 6:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: