Σελίδες

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

"ΤΟ ΘΕΑΜΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ...

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

"Το Θέαμα" του Τζον Κλάνσυ θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα -για λίγες παραστάσεις!- στο Θέατρο "Εν Αθήναις". 

Ο Βαγγέλης Ρόκκος καλείται να ανέβει στη σκηνή, κάτω από ένα φως, απέναντι σε ξένους, και να προσφέρει ένα προκαθορισμένο θέαμα μέσα από προκαθορισμένα γέλια και κινήσεις, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Κατσικονούρη -όπου να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα.

Πρόκειται για έναν μονόλογο του Τζον Κλάνσυ που είναι γραμμένος με έναν ευρηματικό τρόπο, καθώς οδηγείται από το θέαμα στο συμβάν-γεγονός. 

Η θεατρική παράσταση «The event», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, του Αμερικάνου John Clancy βραβεύτηκε στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 2009, ανέβηκε σε αρκετές χώρες και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία του θεατρικού συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη.


Η παράσταση έχει  παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Σημείο (πρώην Απλό Θέατρο), στο Ανοιχτό θέατρο Κολωνού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Έκφραση Αθήνα»  ύστερα από επιλογή του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου,  στην Ζάκυνθο στο θέατρο του Αυριακού και στην Πάτρα στο θέατρο act.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης Μετάφραση: Κατερίνα ΘεοδωράτουΣκηνογραφία: Έλενα ΠαπαδημητρίουΚοστούμι: Μαρία ΤάγκαλουΜουσική επιμέλεια: Βασίλης ΚατσικονούρηςΦωτισμοί: «Ευτοπία», Βασίλης ΚατσικονούρηςΒοηθός σκηνοθέτη: Ίρις ΧατζηαντωνίουSound Design: Γιώργος ΣτεφανακίδηςΦωτογραφίες: Βικτωρία ΛαβράνουΔημιουργικό: Νίκος Αγάθος

Δεν υπάρχουν σχόλια: