Σελίδες

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ "ΨΥΛΛΟΙ" ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ!

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Μία από τις φιλόδοξες παραστάσεις της φετινής σεζόν έκανε πρεμιέρα χθες, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τους "Ψύλλους στ' αφτιά" του Georges Feydeau που παρουσιάζονται στο Θέατρο Αλίκη.

Το "παρών" στην πρεμιέρα έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Νόνικα Γαληνέα, Μίνωας και Μαρί Κυριακού, Άννα Λεμπέση, Τάσος Παπανδρέου, Αντώνης Λουδάρος, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας, Ελεονώρα Μελέτη- Θέμης Μάλλης, Βάσω Γουλιελμάκη, Νεφέλη Ορφανού, Αγγελίτα Τσούγκου, Γιώργος Μπανταδάκης, Σωκράτης Αλαφούζος, Νίκος Πολυδερόπουλος, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Λευτέρης Βασιλάκης, Γιώργος Βάλαρης, Λόλα Νταϊφά, Τόνι Δημητρίου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Δώρα Χρυσικού κ.ά.

Ο Θοδωρής Πετρόπουλος υπογράφει την απόδοση και ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί με γρήγορους ρυθμούς μία ξέφρενη φαρσοκωμωδία με μία δυνατή ομάδα ηθοποιών -η οποία δίνει τον καλύτερο της εαυτό και σε παρασύρει στους ρυθμούς της. Συγκεκριμένα: Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστα Αποστολάκη, Σοφία Μουτίδου, Πάνο Βλάχο, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Μίνα Αδαμάκη, Κωνσταντίνο Κακούρη, Γιώργο Κοψίδα, Μαρία Κωνσταντάκη, Μάρκο Μπούγια και τον Θωμά Παλιούρα.
Επιπλέον, στην παράσταση βρίσκεται και ο πιανίστας Δημήτρης Καραβίτης που συμβάλλει στην παράσταση -ενώ σε κάποια σημεία και ο Πάνος Βλάχος που παίζει ακορντεόν.

Η ώρα περνάει γρήγορα κι ευχάριστα, ενώ γελάς αβίαστα με όσα γίνονται επάνω στη σκηνή ή... στην οικία του Βικτόρ και της Γκαμπριέλ, αλλά και στο κακόφημο ξενοδοχείο που ξεκινάει το γαϊτανάκι των παρεξηγήσεων.
Ο Μανόλης Παντελιδάκης έχει ετοιμάσει γι' ακόμη μία φορά εντυπωσιακά σκηνικά, ενώ η Ντένη Βαχλιώτη υπέροχα κοστούμια εποχής. Οι φωτισμοί είναι της Ελευθερίας Ντεκώ, η μουσική επιμέλεια του Αλέξιου Πρίφτη, η κινησιολογική επιμέλεια του Αλέξανδρου Γιαννή και τα video που προβάλλονται κατά τη διάρκεια των αλλαγών των σκηνικών του Μάνου Χασάπη.
Η ιστορία:
Στο Παρίσι της μπελ επόκ, η Γκαμπριέλ, μετά από χρόνια οικογενειακής ευτυχίας, αρχίζει να αμφιβάλλει για την πίστη του συζύγου της, Βικτόρ-Εμμανουέλ και εκμυστηρεύεται την ανησυχία της στην παλιά της φίλη Λυσιέν. Το γαϊτανάκι της κωμωδίας αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η...
Γκαμπριέλ και η Λυσιέν, για να «δοκιμάσουν» τον Βικτόρ, του γράφουν μια επιστολή κλείνοντας του ραντεβού σε ένα αμφιβόλου φήμης ξενοδοχείο. Αυτό που αγνοούν είναι ότι στο ίδιο ξενοδοχείο εργάζεται ως θυρωρός ο συνήθως πιωμένος Πος που είναι ο σωσίας του Βικτόρ! Όταν όλοι οι ήρωες του έργου καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το φυτίλι της φάρσας πυροδοτείται.



Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00 (λαϊκή)
Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00
Κυριακή 18:00 & 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Πλατεία: 20€   Λαϊκή: 17€, Φοιτητικό:15€, Ανέργων: 10€ (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: