Σελίδες

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός με επιβλητική εμφάνιση στον δεύτερο τελικό (86-69 επί της Πινιέιρος) κατέκτησε στο Σάο Πάολο με δύο νίκες το Διηπειρωτικό Κύπελλο!

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο παρκέ μετά το 16’ (30-30), χάρις στην πολύ καλή άμυνα τους και το ισορροπημένο παιχνίδι στην επίθεση τους, και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το Διηπειρωτικό Κύπελλο! Προηγούμενος κάτοχος από το ’96 ήταν ο Παναθηναϊκός, καθώς ο θεσμός είχε σταματήσει να διοργανώνεται τα τελευταία 17 χρόνια.

Η ομάδα του Πειραιά είχε κορυφαίο σήμερα τον Γιώργο Πρίντεζη και έδειξε το μεγάλο «βάθος» που έχει το ρόστερ της φετινής σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «αποκάλυψη» του ματς ήταν ο 19χρόνος Δημήτρης Αγραβάνης, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Πανιώνιο.
Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε καλύτερα με τον Ντάνστον να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και προηγήθηκε με 12-6 στο 5', στην συνέχεια δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στην άμυνα απέναντι στους περιφερειακούς της Πινιέιρο, οι οποίοι εκτελούσαν ταχύτητα όταν βρίσκονταν ελεύθεροι και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Σάο Πάολο να μειώσει στο ελάχιστο την διαφορά με το τέλος της πρώτης περιόδου (22-21).
Αν και ο Ολυμπιακός είχε μεταπτώσεις στην απόδοση του κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με την καλή διαφορά των 7 πόντων (40-33). Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλύτερα την δεύτερη περίοδο και προηγήθηκαν με 30-23 στο 12' με καλάθι στον αιφνιδιασμό και τρίποντο του Πρίντεζη.
Στην συνέχεια, όμως, χαλάρωσαν αμυντικά και η Πινιέιρος με πρωταγωνιστή τον Στάλγουορθ έκανε σερί 7-0 και ισοφάρισε σε 30-30 στο 16'. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου μέρους ανέβασε ξανά την πίεση στην άμυνα του, δέχθηκε μόλις τρεις πόντους από τους γηπεδούχους, στην επίθεση σκόραρε 10, εκ των οποίων αρκετοί ήταν από αιφνιδιασμούς και τελείωσε το πρώτο μέρος στο +7 (40-33).
Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, στην τρίτη περίοδο είχαν διάρκεια στην απόδοση τους, με αποτέλεσμα η διαφορά να «εκτοξευτεί» στους 16 πόντους (στο 28' 62-46 μετά από καλάθι του Περπέρογλου στον αιφνιδιασμό και στο 29' 64-48 με κάρφωμα του Πέτγουεΐ). Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρωταγωνιστής στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου και την... σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο Στράτος Περπέρογλου.
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-33, 64-50, 86-69.
Φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς παικτών και προπονητών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια:
  pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: