Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ "CABARET" ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ!

Από 4 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Οι προετοιμασίες για μία από τις πολυσυζητημένες παραγωγές της νέας καλλιτεχνικής περιόδου έχουν ξεκινήσει! Ο λόγος για το φιλόδοξο "Cabaret" που θα σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Ρήγος και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλεξάνδρας Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Όπως πρώτοι σας είχαμε γράψει, για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν "κλείσει" η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ενώ στο ρόλο του Κομπέρ θα δούμε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Στην ίδια dream team θα βρίσκονται και οι: Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλης Μητρούσης, Γιώργος Νανούρης, Νάντια Μπουλέ, Χρήστος Τανταλάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης. 

Πρόκειται για ένα από τα πολυβραβευμένα μιούζικαλ που "σφράγισαν" την ιστορία των μιούζικαλ, έχοντας αποσπάσει 8 χρυσά αγαλματίδια. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϋ το 1966.

Το "Cabaret" βασίζεται στο βιβλίο του Joe Masteroff, το έργο του John van Druten και τις ιστορίες του Cristopher Isherwood.

Η υπόθεση:
Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλλυς Μπόουλς (το ρόλο υποδύθηκε η Μινέλλι), που εμπλέκεται συναισθηματικά μ' έναν αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.

Σε παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός μεσόκοπου ζευγαριού, της σπιτονοικοκυράς του Μπράντσο μ’ έναν εβραίο μανάβη. Πάνω σε όλους αυτούς και στην ταραγμένη εποχή –που σηματοδοτεί την παρακμή της Βαϊμάρης–  πέφτει η σχολιαστική ματιά του Κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ..... 

Οι συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μετάφραση:  Έρι Κύργια
Απόδοση στίχων: Νίκος Μωραΐτης
Ενορχήστρωση – μουσική διδασκαλία: Δημοσθένης Γρίβας
Φωνητική Διδασκαλία: Λία Βίσση
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Συνεργάτης-Σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
 Βοηθός σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος, Έλενα Σκουλά
Βοηθός χορογράφου: Νίκος Μαριανός

Δείτε το teaser trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια: