Σελίδες

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

BADMINTON... IN THE DARK

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Το Dialogue in the Dark παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1988 κι έκτοτε έχει ταξιδέψει σε πάνω από 30 χώρες και 127 πόλεις σ' όλο τον κόσμο. Από σήμερα όμως αυτό το πρωτοποριακό δρώμενο παρουσιάζεται και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Θέατρο Badminton, σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σήμερα (Τρίτη 15 Οκτωβρίου) που είναι και η παγκόσμια μέρα Λευκού Μπαστουνιού. Δημιουργώντας μικρά group -για να μην προκληθεί συνωστισμός και φασαρία- και έχοντας πάρει το λευκό μπαστούνι, εισέρχεσαι σε μία μικρή αίθουσα και ετοιμάζεσαι να "δεις" τη ζωή με άλλα μάτια. Τα φώτα σβήνουν. Και η ζωή στο σκοτάδι ξεκινά. Πραγματικό σκοτάδι.


Το group που ήταν προγραμματισμένο για τη μία, χρέη ξεναγού ανέλαβε η Αυγουστίνα, η οποία έχει πολύ χιούμορ, αυτοσαρκάζεται και ενίοτε γινόταν και το πειραχτήρι της παρέας. Μας πήγε μία βόλτα από διάφορα σημεία του Κέντρου της Αθήνας. Περπατήσαμε, μπήκαμε σε... μετρό, μυρίσαμε, αγγίξαμε, αισθανθήκαμε, αλλά και... αγανακτήσαμε. Η Αυγουστίνα ανέλαβε να μας περάσει από έναν... δρόμο, όπου επάνω στο πεζοδρόμιο -ως γνωστόν- παρκάρουν τα αυτοκίνητα, δυσκολεύοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας που έχουν περιορισμένη ή και καθόλου όραση.

Η ζωή μέσα στο σκοτάδι είχε διάρκεια περίπου 80 λεπτά και αλλάζει την κοσμοθεωρία μας πολύ γρήγορα. Δεν εκθέτει τίποτα, πέρα από τα στερεότυπα που υπάρχουν για μία διαφορετικότητα. 

Όπως μάθαμε το προσωπικό του Θεάτρου Badminton, αλλά και τα 10-15 άτομα που απασχολούνται για το Dialogue in the Dark εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα, ενώ κατά την προετοιμασία του όλου project "παρών" στην όλη διαδικασία ήταν και οι υπεύθυνοι παραγωγής από την Γερμανία -εκεί που πρωτοπαρουσιάστηκε το Dialogue in the Dark το 1988.

Να σημειωθεί ότι την διοργάνωση έχει αναλάβει ο κ. Αδάμ, φέρνοντας αυτό το πρωτοποριακό δεδομένο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται έμμεσα να έρθει και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα για τα άτομα που έχουν πρόβλημα με την ακοή.


Η επίσκεψη στην εγκατάσταση συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.

Η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή καθημερινές και Σαββατοκύριακα και θα λειτουργεί:

-          Καθημερινές πρωί 10:00 – 13:00 για σχολεία/ για το κοινό από 16:00 μέχρι 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)
-          Σαββατοκύριακα 11:00 – 20:30 (20:30 ξεκινά η τελευταία επίσκεψη)

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Οι επισκέπτες, για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, πρέπει να επικοινωνούν με το ταμείο του θεάτρου, στο 210 8840600, για να κάνουν κράτηση ξενάγησης, καθώς σε κάθε ξενάγηση μπαίνουν αυστηρά μέχρι 8 άτομα.

Τιμές Εισιτηρίων
Καθημερινές: 14€ κανονικό, 11€ (σπουδαστικό/ ανέργων)
Σαββατοκύριακα: 18€ κανονικό, 15€ (σπουδαστικό/ ανέργων)
Ειδικές τιμές για σχολεία και ομαδικές κρατήσεις.

Προπώληση:
Ταμείο θεάτρου Badminton, Άλσος Στρατού, Γουδή – τηλ. 210 8840600

Ώρες λειτουργίας ταμείου: Δευ - Παρ: 09:00 - 21:00, Σαβ: 10:00 - 18:00, Κυρ: 10:00 - 18:00. Τις ημέρες των παραστάσεων, το ταμείο παραμένει ανοικτό καθόλη τη διάρκεια της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: