Σελίδες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ισόπαλο το ντέρμπι των αιωνίων, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

  Σε ένα χορταστικό ντέρμπι με εναλλαγές στο σκορ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίοι οι Μαυρίας για τον Παναθηναϊκό και Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό.


Ήταν ντέρμπι με τα όλα του.
Οι δυο αιώνιοι έμειναν στο 2-2, σε ένα ματς που είχε πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές, τέσσερα γκολ, αλλά δεν είχε νικητή.
Οι γηπεδούχοι που μπήκαν πιο καλά στο ματς άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Χάρη Μαυρία, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και γύρισε το σκορ υπέρ του με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να χτυπάει στο22' και το 34' και να φτάνει τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.
Στην επανάληψη και οι δυο ομάδες είχαν αρκετές καλές φάσεις για γκολ, αλλά μόνο οι "πράσινοι" κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη μία που τους δόθηκε στο 67' με τον Τοτσέ.

 Οι «πράσινοι» ήταν παθιασμένοι, κατάφεραν να προηγηθούν αλλά και να επιστρέψουν στο ματς, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να επιβάλλεται αμέσως μετά το προβάδισμα του Παναθηναϊκού χάρη στη μεγάλη του ποιότητα και την περισσότερη εμπειρία. Οι Πειραιώτες έμειναν αήττητοι και στο ΟΑΚΑ, βάζοντας πλώρη για το πρωτάθλημα χωρίς ήττα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν φύγει και με τη νίκη αν ήταν πιο προσεκτικοί στις εξαιρετικά επικίνδυνες αντεπιθέσεις που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο…
Οι «πράσινοι» είχαν πάντως συνολικά καλύτερη εικόνα και μπορούν άνετα να υποστηρίζουν πως άξιζαν τη νίκη, σε ένα ντέρμπι όπου στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, είχαν πιο «καθαρές» φάσεις και δεν κατάφεραν στο φινάλε να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα σε τρεις περιπτώσεις, για να κάνουν τη δική τους ανατροπή και να πάρουν τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι…
Πλέον, ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα με 36 βαθμούς ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 20 και είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: