Σελίδες

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

«Ένας κάποιος παράδεισος» στην Αθήνα

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα παρουσιάζεται από τις 10 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, το έργο «Ένας κάποιος παράδεισος 2» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη, το οποίο αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ.

Μάλιστα, στο έργο έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, σε σχέση με την πρώτη εκδοχή που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάρτιο, στην Πάτρα.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους: Παναγιώτη Πετράκη, Κυριάκο Κοσμίδη, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Κώστα Φαλελάκη, Γιώργο Στριφτάρη, Βασίλη Αφεντούλη, Βάνα Πεφάνη, Νικολίνα Μουαίμη, Δημήτρη Κατσή, Σταυρούλα Οικονόμου, Μαργαρίτα Παπαντώνη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο  εκτυλίσσεται στη φυλακή όπου ο έγκλειστος για πολλοστή φορά, Ζενέ, προσπαθεί να τελειώσει ένα βιβλίο. Οι ήρωες ξεπηδούν απ’ την φαντασία του, παίρνουν σάρκα και οστά, ζουν την δική τους ζωή στο περιθώριο, μισούν και λατρεύουν το δημιουργό τους. Η πραγματικότητα και η φαντασία του συγγραφέα μπλέκονται τόσο, που αδυνατείς να καταλάβεις ποια είναι ποια. Ο κόσμος του Ζενέ –πιο επίκαιρος από ποτέ σήμερα-γίνεται ο καθρέφτης του κόσμου μας.
Ο ΖΑΝ ΖΕΝΕ μας ξεναγεί, στο περιθώριο της ανθρώπινης κοινωνίας, σ’ αυτά που μας πληγώνουν, μας τρομάζουν, μας έλκουν και μας απωθούν ταυτόχρονα, μόνη βοήθεια στο ταξίδι μας οι ανθρώπινες αξίες που θα αναδυθούν, μόνο καταφύγιο ο εαυτός μας, μόνη ελπίδα η κατανόηση ότι τελικά  ο καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: