Σελίδες

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΘΕΜΑ: Το τηλεοπτικό κοινό "ψηφίζει" επαναλήψεις ελληνικών σειρών

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

 Μπορεί οι καλοκαιρινές διακοπές να φτάνουν στο τέλος τους, όμως, πολλοί είναι αυτοί που προτίμησαν να μείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν τηλεόραση,λόγω της οικονομικής κρίσης.Την ''τιμητική'' τους, εκτός από τις σειρές τουρκικής παραγωγής, είχαν και οι επαναλήψεις ελληνικών (!) σειρών.Και δεν ήταν ούτε μία,ούτε δύο...αλλά 28! Οι περισσότερες από αυτές κατάφεραν να προσεγγίσουν ξανά μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού, ενώ κάποιες άλλες όχι και τόσο...

Εμείς, σας παρουσιάζουμε τις σειρές που κατάφεραν και συγκέντρωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης, στην "καρδιά" του καλοκαιριού, δηλαδή από την 1η έως και την 21η Αυγούστου.

Η πλειοψηφία των επαναλήψεων του MEGA κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, κάνοντας τους συντελεστές ιδιαίτερα ευτυχείς για τις δουλειές που είχαν παρουσιάσει πριν λίγα -ή και πολλά- χρόνια. Μάλιστα, βλέποντας τα νούμερα που συγκέντρωναν, δεν ήταν και λίγα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την...επαναφορά τους στη μικρή οθόνη.

"Κανείς δεν λέει σ' αγαπώ" έλεγαν η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Γιώργος Καραμίχος για 15 επεισόδια, στο διάστημα 1-21/8, με αποτέλεσμα τα νούμερα να ''κυμαίνονται'' στο 17,7% και στο 18,5% στο νεανικό κοινό. Η Μαρία Λεκάκη ως...''Νταντά'' κατάφερε να κάνει γι' ακόμη μία φορά την έκπληξη, αφού τα 10 επεισόδια που προβλήθηκαν την συγκεκριμένη περίοδο συγκέντρωσαν το 25,6% (γενικό κοινό) και το 27,7%  (νεανικό) του κοινού. Δύο διαφορετικούς κύκλους παρακολουθούσαμε από τη νεανική σειρά "Singles" του Γιώργου Φειδά. Ωστόσο και οι δύο κύκλοι, έκαναν νούμερα άνω του 20%. Πιο συγκεκριμένα, τα 9 επεισόδια των "Singles 2" έκαναν 23,6% και 27,6% (νεανικό), ενώ οι "Singles 2 1/2" (6 επεισόδια), έκαναν 29% και 29,9% (νεανικό).

Ιδιαίτερα υψηλά νούμερα είχε και το "Παρά 5" του Γιώργου Καπουτζίδη και ειδικά στο νεανικό κοινό. Τα 8 επεισόδια που προβλήθηκαν το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου, κατάφεραν να προσελκύσουν το 29,8% (γενικό) και το 41,6% (νεανικό) του κοινού, ενώ τα 7 επεισόδια με... "Safe sex" δια χειρός Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου, προσέγγισαν το 22,6% και το 26,9% (νεανικό) του κοινού. Λίγο πιο κάτω, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που μας είπε φέτος "Με λένε Βαγγέλη" συγκέντρωσε το 17,7% του γενικού κοινού και το 25,8% του νεανικού. Τα ''Μαύρα Μεσάνυχτα'' των Βασίλη Ρίσβα-Δήμητρα Σακαλή, έκαναν πρόσφατα πρεμιέρα και τα 7 επεισόδια που προβλήθηκαν έως και την 21η Αυγούστου, προσέγγισαν το 23,7% του γενικού κοινού, ενώ στο νεανικό τα νούμερα έφτασαν το 30,7%.
Τέλος, όσον αφορά το MEGA, ακόμα δύο σειρές έρχονται να ολοκληρώσουν την λίστα με τις επαναλήψεις του καναλιού,για τις καθημερινές. Τα πέντε επεισόδια των "Δύο ξένων" δια χειρός Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου συγκέντρωσαν το 26,5% του γενικού και το 29,5% του νεανικού κοινού, ενώ η οικογένεια Μαυροτσούκαλου που είναι όλοι "Ευτυχισμένοι μαζί" για 2 μόλις επεισόδια, συγκέντρωσαν το 27,8% και το 38,6% του νεανικού κοινού.

Με 9 σειρές πέφτει στην μάχη των επαναλήψεων ο ΑΝΤ1, τις καθημερινές, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Τα πρωινά 10-12 έχουν back to back την Τίνα Καμπίτση, η οποία είχε παρουσιάσει δύο διαφορετικές δουλειές. Ενώ στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, δεν βλέπουμε παραμύθια, τα "40 κύματα" (15 επεισόδια),ωστόσο, συγκέντρωσαν το 14,5% και το 19,1% του νεανικού κοινού, ενώ ''χτυπά'' και με την ''Ονειροπαγίδα'' που έζησαν ο Γιώργος Καραμίχος με την Μαρία Σολωμού.Το 19,1% του γενικού και το 25,8% του νεανικού κοινού, μοιράζεται την ιστορία του διαφορετικού ζευγαριού.Έπειτα, αφού το τηλεοπτικό κοινό πάρει μία ''γεύση'' από Τουρκία, ετοιμάζεται να ζήσει καταστάσεις...''Άκρως οικογενειακόν''. Η οικογένεια Θεοτοκάτου, που είχαν δημιουργήσει ο Πάνος Αμαραντίδης και η Ρένα Ρίγγα, συγκέντρωσαν το 16,5% και το 21,9% του νεανικού κοινού, ενώ ακολουθεί το ''Κωνσταντίνου και Ελένης" του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά με τα νούμερα να βρίσκονται στο 23,2% και στο 30,6% (νεανικό) για τα 15 επεισόδια αυτά.

Το 23,5% του γενικού και το 24,5% του νεανικού κοινού, παρακολουθούν τις καταστάσεις που διαδραματίζονται στο ''Καφέ της Χαράς'' και λίγο αργότερα το 13,1% και το 21,9% (νεανικό κοινό) μοιράζεται τα απόλυτα...''Εγκλήματα''. Μία ρομαντική κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Αθερίδη και τη Σμαράγδα Καρύδη, είχαν ετοιμάσει ο Πάνος Έξαρχος και η Ρένα Ρίγγα, με το 15,7% (γενικό) και 15,3% (νεανικό) του  κοινού να παρακολουθεί τα 12 επεισόδια για την περίοδο 1-21/8.

Τις επαναλήψεις ελληνικών σειρών του ΑΝΤ1, ολοκληρώνουν "Της Ελλάδος τα παιδιά" να σημειώνουν μέσο όρο 11,1% (γενικό) και 13,9% (νεανικό), ενώ ''Τα κορίτσια του μπαμπά" με τον Παύλο Χαικάλη στον ομώνυμο ρόλο και τις Παπουτσάκη-Καστάνη-Σχίζα...κόρες του να προσεγγίζουν 12,9% (γενικό) και το 9,4% (νεανικό) του κοινού.

Εννέα ελληνικές σειρές προβάλλει σε επανάληψη (και) ο ALPHA,με τα νούμερα τηλεθέασης να είναι μέτρια. Το ''Πεθαίνω για σένα'' συγκεντρώνει το 8,0% και 6,6% (νεανικό) του κοινού, ενώ μόλις το 9,8% και το 13,1% (νεανικό) συμφωνούν με τους ήρωες της σειράς "Πες μου ναι". Οι ''Αληθινοί έρωτες" με αφηγητή τον Νίκο Μουρατίδη,προσεγγίζουν το 9,4% του γενικού κοινού και το 10,2% του νεανικού. Ωστόσο, μόνο το 8,9%  του γενικού και το 8,5% του νεανικού, υποστηρίζει ότι υπάρχουν... ''Εντιμότατοι κερατάδες" και το 9,7% (γενικό) και 8,6% (νεανικό) να κάνουν... "Έρωτα με επιδότηση ΟΓΑ".

Τέλος, τις επαναλήψεις του ALPHA, αλλά και την λίστα με τις 28 ελληνικές σειρές σε επανάληψη, συμπληρώνουν δύο σειρές δια χειρός Τίνας Καμπίτση και τα "Σφηνάκια" να σερβίρονται στην μεσημεριανή και την βραδινή ζώνη. Ειδικότερα, το ''Θα σε δω στο πλοίο'', για τα 3 επεισόδια, παρακολούθησε το 10,0% (γενικό) και το 8,2% (νεανικό) των τηλεθεατών και 1 επεισόδιο που προβλήθηκε στο διάστημα 1-21/8 και είχε ''Βελούδο από μετάξι'' παρακολούθησαν το 13,1% σε γενικό και νεανικό κοινό.

Τα ''Σφηνάκια'' σερβιρίστηκαν στο 7,0% και 8,7% (νεανικό) των τηλεθεατών στην μεσημεριανή ζώνη, ενώ στο 6,4% και 9,6% στην βραδινή ζώνη.

Στο σημείο αυτό να σας θυμίσουμε,ότι οι μέσοι όροι και οι σειρές είναι από τα επεισόδια που προβλήθηκαν το χρονικό διάστημα 1-21/8.

Πηγή: Agb-Nielsen

Δεν υπάρχουν σχόλια: