Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ταινίας, υψηλών προδιαγραφών

Σε περίοδο κρίσης, ο χώρος της τέχνης δείχνει την «αντίστασή» της, δημιουργώντας πρωτοποριακά πράγματα. Κάπως έτσι, όμως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η νέα κινηματογραφική ταινία του Κώστα Κωστόπουλου («Έρωτας», «Κάρμα», «Λόλα», «Βέρα στο δεξί» κ.ά.) σε σενάριο του Κώστα Βαζάκα («Ο πόλεμος των άστρων», «Μαζί σου», «Απαγορευμένη αγάπη», «Φιλοδοξίες» κ.ά.).

Τις τελευταίες τρείς μέρες έχουν ξεκινήσει οι οντισιόν, ώστε να βρεθούν τα πρόσωπα που θα ενσαρκώσουν τους ήρωες της νεανικής φαρσοκωμωδίας.

Το citypress.gr, βρέθηκε στο προαύλιο χώρου του θεάτρου «Χυτήριο», όπου διεξάγονται οι οντισιόν και συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους της παραγωγής.
«Πρόκειται για μία νεανική κωμωδία, στην οποία δανειζόμαστε τον όρο φάρσα, και είναι κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Θέλουμε να δώσουμε μία άλλη διάσταση, ώθηση, στον ελληνικό κινηματογράφο. Πιστεύουμε, ότι αυτό το παράτολμο εγχείρημα –τόσο από την πλευρά των συντελεστών, όσο και της παραγωγής- θα έχει αρκετά και άμεσα αποτελέσματα», μας λέει ο casting director, Ηλίας Αλεξάνδρου.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, εντός και εκτός Αθηνών, ενώ η προβολή έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2013.

Μέχρι στιγμής, έχουν περάσει παραπάνω από 300 ηθοποιοί, μεταξύ αυτών, νέα παιδιά, αλλά και γνωστά ονόματα του θεάματος. Δεν θα λείπουν, όμως, και πολύ δυνατά guests. Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται με ονόματα «πρώτης γραμμής» είναι σκληρές, όπως και ο ανταγωνισμός, προκειμένου να διεκδικήσουν έναν ρόλο στη νέα ταινία. Όπως μας προσθέτει ο Ηλίας Αλεξάνδρου, «Στις οντισιόν υπάρχει αυστηρότητα», καθώς πρέπει να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν έφεση στο κωμικό στοιχείο ή διαθέτουν extreme εμφάνιση ή ασχολούνται με sports, μπορούν να περάσουν από την ανοιχτή οντισιόν, στο θέατρο «Χυτήριο», αύριο 10:00-17:00 και πιθανόν την Παρασκευή.

Τέλος, οι συντελεστές της φιλόδοξης παραγωγής στοχεύουν στο ευρύ νεανικό κοινό, αλλά και σε μία ταινία υψηλών προδιαγραφών. Άλλωστε, τα ονόματα που βρίσκονται στο δημιουργικό team, αποτελούν «εγγύηση» για την επιτυχία. Όσο για τον τίτλο; Κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, για να μην προδοθούν στοιχεία της ταινίας.

Παναγιώτης Μουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: