Σελίδες

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Προβάδισμα για τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 84-72 τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα στο κατάμεστο ΣΕΦ (84-72) τον Παναθηναϊκό και πλέον έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας αφού χρειάζεται μόνο μια νίκη ακόμα. Επόμενο ραντεβού την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (19:00). Κορυφαίος ο Πρίντεζης. Μαέστρος ο Σπανούλης.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και με ένα δυνατό ξεκίνημα "έτρεξαν" ένα σερί 7-0 χάρη στους Κέσελ και Σπανούλη.Πρωταγωνιστής των πρώτων λεπτών, ο Μάρκο Κέσελ ο οποίος με 10 προσωπικούς πόντους έγραψε το 12-3. Καϊμακόγλου και Διαμαντίδης προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθιο τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε ρεκόρ λαθών σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κάτι που πλήρωσε ακριβά καθώς οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την σωρεία λαθών με αποτέλεσμα να αυξάνεται κι άλλο η διαφορά υπέρ των Πρωταθλητών Ευρώπης.
 
 Διαβάστε παρακάτω :
Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 53-35 και τους "πράσινους" να προσπαθούν να συνέλθουν.Ύστερα από τρία λεπτά δίχως σκορ για τους γηπεδούχους, ο Σπανούλης «έγραψε» το 55-39, με τον Ντόρσεϊ να χάνει βολές, αλλά να έχει μαζέψει 7 (!) επιθετικά ριμπάουντ. Ο Μπατίστ έκανε το 55-41, ο Περπέρογλου έριξε την διαφορά στο -12 (55-42), με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν τα λάθη, τις κακές επιθέσεις και τις άστοχες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να μετρούν στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης μόλις ένα καλάθι,  με τους πράσινους να μετρούν επί μέρους σκορ 10-2, πλησιάζοντας τους γηπεδούχους στο σκορ. Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι, με 3 απανωτά τρίποντα εκτόξευσαν και πάλι την διαφορά στο +17 (66-49), με τους φιλάθλους να σηκώνονται στο πόδι, δημιουργώντας μία «καυτή» ατμόσφαιρα, η οποία έδωσε ώθηση και ενέργεια στους παίκτες του Ίβκοβιτς. 
Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο, το σκηνικό δεν άλλαξε, με την διαφορά να παραμένει υπέρ του Ολυμπιακού και σταδιακά να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στον Ίβκοβιτς να ξεκουράσει τον Σπανούλη και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχοντας αποδεχτεί την ήττα, να κάνει το ίδιο και με τον Διαμαντίδη, ενόψει του 4ου τελικού που ακολουθεί την Τετάρτη.  Ο Πρίντεζης με τις εκπληκτικές του κινήσεις κοντά στο καλάθι  προσέφερε και θέαμα στο ματς (75-53), ενώ ο «μπόμπερ» Γκετσεβίτσιους με τρίποντη «βόμβα» στον αιφνιδιασμό εκτόξευσε την διαφορά στο +23 (78-55) στο 35’, με τους Πειραιώτες να έχουν «καθαρίσει» το ματς και αυτό που έμενε, πλέον, ήταν να διαχειριστούν σωστά το προβάδισμα τους σε σχέση με τον χρόνο. 
Τελικά το σκορ σταμάτησε στο 84-72 και το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (19:00) όπου και ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να μείνει ζωντανός και να οδηγήσει την σειρά των τελικών στα 5 παιχνίδια. 

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 16 πόντους. Ακολούθησε ο Βασίλης Σπανούλης με 15 και ο Κέσελ με 10.
Για τον Παναθηναϊκό, πρώτοι σκόρερ οι Διαμαντίδης, Μπατίστ (12π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: