Σελίδες

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ "ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ". |ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ|

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Από την περσινή σεζόν το Θέατρο Αποθήκη φιλοξενεί εναλλακτικές και άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η αρχή έγινε με το απόλυτα επιτυχημένο «Κουρδιστό πορτοκάλι» και συνεχίζεται φέτος με τον «Ματωμένο γάμο» του Federico Garcia Lorca

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα του αριστουργήματος του Lorca σε μετάφραση του Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Γιάννη Κακλέα. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Εβελίνα Παπούλια, η Λένα Παπαληγούρα, ο Δημήτρης Μοθωναίος, ο Λάμπρος Κτεναβός, η Ειρήνη Μπουνταλη, ο Δημήτρης Γεωργαλάς, η Ιφιγένεια Αστεριάδη και η Αριάδνη Καβαλιέρου.
Αν και η παράσταση πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ανέβει, τελικά τα κατάφερε, δικαιώθηκε και φάνηκε αντάξια των προσδοκιών. Ο… κατά Γιάννη Κακλέα «Ματωμένος γάμος» έχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από σκηνοθετικής άποψης –αφού παρουσιάζεται με έναν διαφορετικό και πιο ροκ τρόπο-, όσο και υποκριτικής. Είναι λίγες οι παραστάσεις που καταφέρνουν να σε καθηλώσουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό το κατάφεραν στη συγκεκριμένη παράσταση. 
Ακόμη, οι ηθοποιοί έχουν αρκετές δυνατές στιγμές και δεν γίνεται να μην σε αγγίξουν. Ειδικότερα, η Εβελίνα Παπούλια και η Λένα Παπαληγούρα που υποδύονται τη μάνα και τη νύφη αντίστοιχα.

Σε αυτό το έργο, η ποίηση συναντά την σκληρότητα και το πάθος την απόγνωση, με απόλυτη «καθαρότητα».  Να σημειωθεί, πως η παράσταση διαρκεί 90 λεπτά και παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη & Κυριακή (20:00), Πέμπτη & Παρασκευή (21:00), Σάββατο (18:15,21:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: