Σελίδες

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ: ΠΡΩΤΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ. ΠΟΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ!

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ


Η αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά “Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε” σε διασκευή και σκηνοθεσία των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου, ανήκει στις πετυχημένες παραστάσεις της σαιζόν. Και μάλιστα εις διπλούν, αφού και στη Θεσσαλονίκη που παρουσιάστηκαν είχαν μεγάλη επιτυχία.

Όμως έπεται και συνέχεια! Η Κάτια Δανδουλάκη αποφάσισε να ξεκουραστεί για...
ενάμιση μήνα –γιατί και φέτος είχε ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα-, καθώς τον Ιούνιο μαζί με τους: Τάσο Χαλκιά, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα θα ταξιδέψουν στην Κύπρο για να παρουσιάσουν το “Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε” και θα ακολουθήσει περιοδεία ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και ο Παντελής Καναράκης δεν θα βρίσκονται στη περιοδεία. Έτσι τους δύο ηθοποιούς θα αντικαταστήσουν ο Θάνος Καληώρας –αντί του Α. Αντωνόπουλου- και ο Πρόδρομος Τοσουνίδης –αντί του Π. Καναράκη.

Όσον αφορά την επόμενη σαιζόν, η Κάτια, δεν έχει μέχρι στιγμής νέα τηλεοπτικά σχέδια, ενώ στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη θα ανέβει για δεύτερη χρονιά η αστυνομική κωμωδία, όπου και θα επιστρέψουν ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και ο Παντελής Καναράκης.

Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Χαλκιάς) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Πρόδρομος Τοσουνίδης) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.



Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί η… Μαιρούλα  -όπως τη φωνάζουν χαϊδευτικά ηθοποιοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί-Τσαγκάρη, τα κοστούμια η Έβελυν Σιούπη και τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: