Σελίδες

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

"Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ": ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Την Κυριακή 16 Μαρτίου ολοκληρώνεται με επιτυχία ο κύκλος των παραστάσεων του έργου "Η Αφροδίτη με τη γούνα" στο φιλόξενο Θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου.

Το βραβευμένο έργο του David Ives παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κατάφερε να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και όχι άδικα!

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Οικονόμου, κατάφερε να δημιουργήσει μία παράσταση με μεγάλο ενδιαφέρον, γρήγορες εναλλαγές συναισθημάτων και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο κάθε σημείο του θεάτρου. 

Για τους δύο ανατρεπτικούς και τολμηρούς ρόλους, ο Γιώργος Οικονόμου, διάλεξε δύο αρκετά ταλαντούχους ηθοποιούς
που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και σε μαγνητίζουν με τα πλούσια εκφραστικά τους μέσα: Τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τη Βίκυ Παπαδοπούλου. Δύο ηθοποιούς που έχουν δώσει πολύ καλά δείγματα δουλειάς και τους απολαμβάνεις σε κάθε τους βήμα. Δύο ηθοποιοί που ταίριαζαν... γάντι για το συγκεκριμένο έργο και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Όλα ξεκινούν όταν ο Τόμας (δες Γιώργος Παπαγεωργίου) έχει γράψει το έργο "Η Αφροδίτη με τη γούνα", μια διασκευή του παλιού μυθιστορήματος "Venus in Furs" του αυστριακού Λέοπολντ Βον Μαζόχ, βιβλίο από το οποίο βγήκε ο όρος "μαζοχισμός". Για τις ανάγκες του έργου, ξεκινάει την αναζήτηση μίας νέας, όμορφης, θελκτικής και εύστροφης ηθοποιού. Από όσες υποψήφιες πρωταγωνίστριες έχει δει, δεν τον έχει ικανοποιήσει καμία. Μέχρι που φτάνει με καθυστέρηση η Βάντα (δες Βίκυ Παπαδοπούλου). Μία νεαρή ηθοποιός, τελείως αντισυμβατική, λάθος για τον ρόλο, αλλά αποφασισμένη να πάρει τον ρόλο. 

Κατά τη διάρκεια της οντισιόν τα όρια ξεπερνιούνται πολλές φορές, οι ρόλοι αλλάζουν, ενώ η έκρηξη τη σχέση τους είναι ορατή και επικίνδυνη. Ο Τόμας και η Βάντα ξεκινούν ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας. Τελικά, ποιος θα νικήσει; Οι απαντήσεις για όσους δεν το έχετε δει, θα δοθούν το Σάββατο (19:00) και τη Κυριακή (21:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια: