Σελίδες

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟΣ "ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ"!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013 έγινε "Υπηρέτης με δύο αφεντικά". Φέτος γίνεται "Φον Δημητράκης" με την ίδια επιτυχία. Ο Πέτρος Φιλιππίδης ξέρει το μυστικό της επιτυχίας και αυτό δεν είναι άλλο από το να φροντίζει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια σε κάθε δουλειά του.

Αυτό συνέβη και με τον "Φον Δημητράκη" του Δημήτρη Ψαθά που παρουσιάζει από τις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μουσούρη. Αν και το έργο γράφτηκε μέσα στην περίοδο της Κατοχής και ανέβηκε την περίοδο του Εμφυλίου (1946), δεν έπαψε να είναι επίκαιρο ακόμα και εν έτη 2013. Το πάθος πολλών ανθρώπων για την... εξουσία, ακόμα και θυσιάζοντας τις ίδιες τους τις οικογένειες.

Ένα έργο που αντικατοπτρίζει σημερινά πρόσωπα και καταστάσεις
, αλλά και στις δύο ώρες που διαρκεί σε κάνει να προβληματιστείς μέχρι που θα έφτανε ένας άνθρωπος για την εξουσία, να γελάσεις με τις κωμικές "πινελιές" μίας ισχυρής ομάδας ηθοποιών, αλλά και να συγκινηθείς. 

Οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χριστίνα Σπατιώτη, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης Ισιδώρου έχουν δουλέψει πολύ γι' αυτή την καλαίσθητη παράσταση, κερδίζοντας το στοίχημα ακόμα και στις πιο δύσκολες εναλλαγές συναισθημάτων. 
Τέλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης και από την θέση του σκηνοθέτη έχει δημιουργήσει μία αρκετά καλαίσθητη παράσταση που έχει δώσει τον ρυθμό της σημερινής εποχής.

Ο "Φον Δημητράκης" παρουσιάζεται στο Θέατρο Μουσούρη από Τετάρτη έως Κυριακή. Αναλυτικά, Τετάρτη (19:00), Πέμπτη-Κυριακή (21:00), Σάββατο λαϊκή απογευματινή (18:00). Ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν από 10 ευρώ έως 20 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: