Σελίδες

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΠΑΕΙ... L.A

Η ταινία μικρού μήκους του Μάριου Ιορδάνου “Gone with the sea ταξιδεύει στο Λος Άντζελες. Για πρώτη φορά ελληνική ταινία μικρού μήκους συμμετέχει επίσημα στο διεθνές φεστιβάλ του Hollywood, American Cinerockom International Film Festival που θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου. Λίγο νωρίτερα, στις 12 Οκτωβρίου, η ταινία θα προβληθεί και στο Λονδίνο, στο διεθνές φεστιβάλ London Greek Film Festival, όπου έχει επίσης επίσημα επιλεχθεί. Πρόκειται για μια low budget παραγωγή που βρήκε διανομή στις ελληνικές αίθουσες, κάτι πολύ σπάνιο για μικρού μήκους ταινία, ενώ ενθουσίασε πολλούς Έλληνες θεατές όλο το καλοκαίρι. 

Η ταινία, που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2013 σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μάριου Ιορδάνου, ενώ το σενάριο έχει την υπογραφή του ίδιου και της Σοφίας Καζαντζιάν, με την οποία συμπρωταγωνιστεί. Για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν, το “Gone with the sea θα συνεχίσει να προβάλλεται στον κινηματογράφο «Ζέφυρο» μέχρι και τις αρχές Οκτώβρη, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία- έκπληξη του Μάριου Ιορδάνου.
  


Κριτική: ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ 
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Gone With the Sea ***½
Ελλάδα, 2013. Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου. Σενάριο: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν. Ηθοποιοί: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν. 7'

Σπάνια μια μικρού μήκους ελληνική ταινία βρίσκει σήμερα, εκτός από συμμετοχή σε φεστιβάλ, εμπορική διανομή. Γι' αυτό είναι ιδιαίτερα αξιέπαινο που διανομέας κατάφερε να συμπεριλάβει στην προβολή της μεγάλου μήκους ταινίας «Ζούσε τη ζωή της» του Γκοντάρ και την ταινία «Gone With the Sea» του ηθοποιού Μάριου Ιορδάνου. Ταινία-σχόλιο πάνω στη μοναξιά του καλλιτέχνη στη σημερινή, βασανισμένη από την οικονομική αλλά και πολιτιστική κρίση. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ποιητική αλληγορία, με ωραία φωτογραφία του Γιώργου Κωμάκη και πρωτότυπη μουσική από τον ίδιο τον Ιορδάνου, πάνω στον μοναχικό άνθρωπο που, ως Ινδιάνος, αλλά μεταμφιεσμένος σε καουμπόη, βρίσκει τρόπο να επιβιώσει, σε μια κοινωνία από καουμπόηδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: