Σελίδες

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η «ΧΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ» ΠΑΕΙ ΣΤΟ… ΑΛΚΜΗΝΗ

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά ένα μεγάλο μέρος του θεατρικού χάρτη της Αθήνας, με τις τελευταίες παραγωγές να οριστικοποιούν τις συνεργασίες τους με ηθοποιούς που έχουν την δική τους πορεία.

Με ημερομηνία έναρξης τη 16η Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στο Θέατρο Αλκμήνη θα παρουσιάζεται η πολυβραβευμένη «Χελώνα του Δαρβίνου» του Ισπανού συγγραφέα Χουάν Μαγιόρκα, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία του Νίκου Σακαλίδη. Την οργάνωση της εν λόγω παραγωγής έχει αναλάβει ο Γιώργος Κατινάς (ο οποίος σύμφωνα με το onlytheater.gr και τη Μαρένα Καδιγιαννοπούλου θα πρωταγωνιστεί και στο «The man from earth» με τους: Δημήτρη Αλεξανδρή, Ερρίκο Λίτση, Τόνυ Δημητρίου, Χριστόδουλο Στυλιανό κ.ά.).

Στην «Χελώνα του Δαρβίνου» τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κρατούν ο Ερρίκος Λίτσης, η Ανδρομάχη Μαρκοπούλου και η Φωτεινή Κρόκου, ενώ για τον τέταρτο πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορους ηθοποιούς.

Το έργο έχει μεταφραστεί στη γαλλική, ιταλική, πορτογαλική και κορεάτικη γλώσσα, ενώ έχει παρουσιαστεί στο Σεούλ της Κορέας (2009), στη Ρώμη (Φεβρουάριος, 2010) και το Ρίο Ντε Τζανέιρο (2009).

Τέλος, να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο είχε παρουσιαστεί στην Ελλάδα, τον Φεβρουάριο του ’12 από την ομάδα Drama-Mini αποσπώντας θετικές κριτικές.

Η υπόθεση του έργου…
…Πραγματεύεται την εξέλιξη του ανθρώπου από το ζώο με ένα σουρεαλιστικό τρόπο. Η πρωταγωνίστρια είναι μία… χελώνα, που με την μορφή μιας ηλικιωμένη γυναίκας επισκέπτεται ένα βράδυ ένα καθηγητή Ιστορίας, του συστήνεται σαν Χάριετ και του δηλώνει ότι σε λίγες μέρες θα κλείσει 200 χρόνια ζωής.
Έτσι, μπορεί να τον βοηθήσει μέσα από τα προσωπικά της βιώματα και τις γνώσεις της, να γράψει ένα μοναδικό βιβλίο ιστορίας με αντάλλαγμα να την επιστρέψει στο νησί της…Ο καθηγητής παρά τις αρχικές του ενστάσεις δέχεται να συνεργαστεί μαζί της και όλα κυλάνε ομαλά, μέχρι που στην υπόθεση αρχίζει να εμπλέκεται η νεότερη σύζυγος του καθηγητή και ένας γιατρός που φυσικά θα προσπαθήσει να επωφεληθεί και εκείνος από αυτό το σπάνιο φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: