Σελίδες

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

''Θα σε πάρει ο δρόμος'' με την αλήθεια της πραγματικότητας!


Ένα αυτοκίνητο παλιάς χρονολογίας, ένα μικρόφωνο σε βάση και στο βάθος μία καρέκλα –αριστερά, δεξιά και κεντρικά της «σκηνής» αντίστοιχα- είναι τα τρία βασικά σκηνικά που βλέπει κανείς μπαίνοντας στο υπόγειο πάρκινγκ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30, έξι άνθρωποι δίνουν ραντεβού και μας αφηγούνται τη δική τους ιστορία. Κοινός παρανομαστής; Ο δρόμος που τους πήρε και είναι η αρχή, η μέση και το τέλος των ιστοριών τους.
«Θα σε πάρει ο δρόμος» ονομάζεται όμως και η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σάκη Σερέφα και αποτελεί τη sold out επιτυχία του 3ου low budget festival. Μπορεί να είναι low budget, αλλά σίγουρα είναι high στο γέλιο, στη συγκίνηση και στον προβληματισμό.
Οι: Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδη, Βασίλης Μαργέτης, Μαρία Σκαφτούρα (κάθε Τρίτη), Δώρα Στυλιανέση (κάθε Δευτέρα), Αντώνης Φραγκάκης είναι άνθρωποι που συναντάμε στην πραγματική μας ζωή -ή και οι ίδιοι- που δεν το βάζουν κάτω… Και όταν πέσουν; Θα σηκωθούν!
Ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθέτησε 6 ηθοποιούς και όλοι μαζί κατάφεραν να πετύχουν ένα ωραίο αποτέλεσμα που δεν σε κάνει να μετανιώσεις για τα90’που παραβρίσκεσαι εκεί. Ναι μεν εστιάζει στην ουσία του έργου και στις δυνατότητες των ηθοποιών του, αλλά το συνδυάζει με μία τρελή, κωμική ματιά –όπου πρέπει.
Ετοιμαστείτε να σας «Πάρει ο δρόμος», για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), καθώς λίγες παραστάσεις απομένουν. Ενώ, να σημειωθεί ότι οι συντελεστές της παράστασης εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να τους... πάρει ο δρόμος και για άλλες πόλεις εκτός Αθηνών -που σημαίνει; Περιοδεία ανά την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: