Σελίδες

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κυπελλούχος για 25η φορά ο Ολυμπιακός!!!

Το 25ο κύπελλο της ιστορίας του και 15ο νταμπλ πανηγύρισε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 2-1 του Ατρόμητου σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Χρυσός σκόρερ ο Φουστέρ ο οποίος στο 119' με ασύλληπτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε το τρόπαιο στον Ολυμπιακό,δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους περίπου 35.000 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αποθεώθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, στο 25' όπως έχασαν πέναλτυ με τον Χολέμπας να αστοχεί από τα 11 βήματα, λίγο αργότερα όμως ο Τζεμπούρ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ. Ωστόσο στο 76' ο Ατρόμητος με τον Ιγκλέσιας (και με την μπάλα να κοντράρει στον Χολέμπας, ξεγελώντας τον Κάρολ) έφερε τον τελικό στα ίσα και παρά την πίεση ως το τέλος, οι ερυθρόλευκοι δεν πέτυχαν δεύτερο τέρμα, με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτυ, ο Νταβίντ Φουστέρ ο οποίος είχε μπεί στον αγώνα στο 83' στη θέση του Μακούν, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Τοροσίδη και με μια ασύλληπτη κεφαλιά έγραψε το 2-1 για τον Ολυμπιακό, στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (119'). Να σημειωθεί πως λίγο πριν την απονομή του κυπέλλου στον Ολυμπιακό, οι περίπου 35.000 φίλοι των ερυθρόλευκων χειροκρότησαν τους παίχτες του Ατρόμητου για την πολύ καλή παρουσία τους τόσο στον τελικό όσο και σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, καθώς η ομάδα του Περιστερίου έφτασε για 2η συνεχόμενη χρονιά σε τελικό κυπέλλου.Χειροκροτήθηκαν ολόθερμα ο Κώστας Μήτρογλου και ο Αντρέας Τάτος, καθώς ανήκουν στον Ολυμπιακό αλλά αγωνίζονται με την μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν το πρόσωπο της βραδιάς καθώς οι οπαδοί του Θρύλου φώναζαν ρυθμικά το όνομα του 48χρονου προπονητή την ώρα που ο τελευταίος πανηγύριζε αγκαλιά με το τρόπαιο, ενώ το ίδιο έκαναν και στον γύρο του θριάμβου αλλά και τη στιγμή που ο Βαλβέρδε πήγε να πάρει το μετάλλιο του.
 Ο "Τσινγκούρι" έδειξε και πάλι τη συγκίνηση του και χτυπώντας το μέρος της καρδιάς, έδειξε πως τους ευχαριστεί και ανταποδίδει την αγάπη τους. Σπουδαίες στιγμές για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, εικόνες που θα πάρει μαζί του φεύγοντας ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Οι ποδοσφαιριστές μετά το τέλος των πανηγυρισμών γιόρτασαν την κατάκτηση του κυπέλλου στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την χθεσινή βραδιά, και το γλέντι στο νυχτερινό κέντρο :







Ο γύρος του θριάμβου και η αποθέωση στον Ερνέστο... από redplanetgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: