Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

"ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ" ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΛΑΜΠΕΤΗ!

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο θερινό θέατρο Λαμπέτη, η κωμωδία παρεξηγήσεων του Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου, "Ούτε γάτα, ούτε ζημιά".

Το "παρών" μεταξύ άλλων έδωσαν οι: Βίκυ Σταυροπούλου, Κική Δημουλά, Νόνικα Γαληνέα, Αριέττα Μουτούση, Ελένη Κρίτα, Χάρη Ρώμα, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Γιώργος Βάλαρης, Νίκος Μουτσινάς, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Παύλος Σταματόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κώστας Καραφώτης, Μίνως Θεοχάρης, Ελένη Φιλίνη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Θεοδόσης, Μαρία Κορινθίου, Βασιλική Ανδρίτσου, Λόλα Νταϊφά, Τάσος Πυργιέρης, Θανάσης Ευθυμίαδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης και πολλοί άλλοι.

Το έργο διασκευάζει ο Θοδωρής Πετρόπουλος, ο οποίος γι' ακόμη μία φορά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όπως άλλωστε συνηθίζει και τη σκηνοθεσία ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης που έχει προσέξει την λεπτομέρεια. Επιπλέον, έχουν κρατηθεί οι ισορροπίες, ώστε όλοι να έχουν χώρο και χρόνο. Η Μαίρη Τσαγκάρη ετοίμασε καλαίσθητα λιτά σκηνικά, με το σπίτι του σταθμάρχη στη Θυμαριά να κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα εξαιρετικά κοστούμια εποχής της Κατερίνας Παπανικολάου.

Ο θίασος διασκεδάζει πολύ επί σκηνής, το ίδιο και οι θεατές! Έχει στηθεί ένα ζηλευτό cast με παλιούς, αλλά και νέους ηθοποιούς που ξεχωρίζουν με τον δικό τους τρόπο. 
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης -οργώνει τη σκηνή με τον δικό του τρόπο και προκαλεί ηχηρά γέλια-, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την Άβα Γαλανοπούλου που επέστρεψε δυναμικά μετά από δύο χρόνια απουσίας-, η Μαρία Κατσανδρή -που σε ότι κάνει είναι εξαιρετική, όπως και η Γιάννα Ζιάννη. Η Μένη Κωνσταντινίδου κερδίζει δυνατό χειροκρότημα με τη τσαχπινιά της, ο Γιώργος Κοψιδάς δυναμικός. Τέλος ο Μάρκος Μπούγιας -που ξεκίνησε δειλά-δειλά στο πλευρό της Βίκς Σταυροπούλου στην "Τρελή, τρελή σαραντάρα" και ακολούθησαν οι "Ψύλλοι στ' αφτιά"- εξελίσσεται συνεχώς, ενώ στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση η Δανάη Μπάρκα, στέκεται επάξια και δυναμικά επί σκηνής και φαίνεται ότι έχει δουλέψει πολύ!

Η υπόθεση:
Ο Λαλάκης, ένας παντρεμένος μεγαλοαστός με την πρόφαση ενός επαγγελματικού ταξιδιού, πηγαίνει εκδρομή μαζί με την ερωμένη του. Όταν εντελώς συμπτωματικά η σύζυγος του ανακαλύπτει τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού, αποφασίζει να ενδώσει στο επίμονο φλερτ ενός γοητευτικού άντρα και να ανταποδώσει με το ίδιο νόμισμα την απιστία του συζύγου της. Μία σειρά συμπτώσεων θα φέρει πρόσωπο με πρόσωπο τα δύο παράνομα ζευγάρια και η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου, ενώ οι κωμικές σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: