Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ": ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις της "Γειτονιάς των αγγέλων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου.

Στη φιλόξενη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη (ΡΕΞ) όπου παρουσιάζεται η συγκεκριμένη παράσταση, καθημερινά κατακλύζεται από άτομα όλων των ηλικιών. Αυτό συνέβη και στην παράσταση της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου, με τους θεατές να δίνουν το πιο δυνατό χειροκρότημα στον πολυπρόσωπο θίασο της παράστασης, στον λαϊκό τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη και την 5μελης ορχήστρα -με την μουσική ενορχήστρωση να επιμελείται ο Παναγιώτης Τσεβάς.


Ο Κώστας Τσιάνος έχει επιχειρήσει να περάσει στο θεατρόφιλο κοινό τη δική του ματιά, με τη μορφή μιούζικαλ, και κάνοντας κάποιες τροποποιήσεις στο κείμενο, με πιο σημαντική αυτή του φινάλε. Το "γιατί" και το "πως" θα το μάθετε όσοι πάτε να δείτε την παράσταση. 

Το νέο ανέβασμα της παράστασης αφιερώνεται στον Νίκο Κούρκουλο, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει -στη σκηνή του Rex- το 1963 με τη Τζένη Καρέζη. Πενήντα χρόνια μετά, το έργο ξανά ανεβαίνει, με τον Νίκο Ψαρρά και τη Μαρίνα Ασλάνογλου να μας παρουσιάζουν την ιστορία του "Αντρέα" και της "Ξένιας" και τους: Ταξιάρχη Χάνο (Δωδεκάλογο (Τρελό), Ελένη Ουζουνίδου (Κυρα-Χρυσή), Γρηγόρη Σταμούλη (Χρήστο), Κατερίνα Γιαμαλή (Κυρα-Μαρία), Θάλεια Προκοπίου (Άννα), Χρήστο Νίνη (Κυρ Ιορδάνη), Τάνια Παλαιολόγου (Τούλα), Άνδρη Θεοδότου (Φανή), Χάρη Τζωρτζάκη (Μίλτο), Βασίλη Ευταξόπουλο (Φοίβο), Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη (Λενιώ), Δημήτρη Δεγαΐτη (Γιώργο, Αστυνόμο), Θοδωρή Μπουζικάκο (Κώστα), Κωνσταντίνο Κωτσαδάμ (Πάνο), Νικόλα Μακρή (Γιάννη), Λουκία Στεργίου (Τασία), Κατερίνα Πατσιάνη (Ρένα), Άννα Ψαρρά (Πόπη), Ελισάβετ Ιγγλίζ (Καίτη), Αθηνά Δελιάδη (Αλίκη), Γιάννη Σοφολόγη (γκαρσόνι).

Μία παράσταση που αξίζει να δείτε και να απολαύσετε ερμηνείες που δεν φτάνουν στην υπερβολή, αλλά και η ώρα περνάει γρήγορα κι ευχάριστα. Ενώ, όλοι οι συντελεστές έχουν συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην μεταφορά της εποχής.

Λίγα λόγια για το έργο:
Όλα συμβαίνουν σε μια γειτονιά της Δραπετσώνας στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Ένας δρόμος, μια πλατεία, μια αυλή χωράνε τα βάσανα και τις χαρές ανθρώπων της «κατώτερης τάξης». Χωράνε, όμως, και έναν παθιασμένο και ασύμβατο έρωτα, που γεννιέται κόντρα στα ήθη της εποχής και βάζει σε δοκιμασία φιλίες, σχέσεις, κώδικα συμπεριφοράς, αλλά και την ίδια τη δύναμη της αγάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: