Σελίδες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

"ΜΕΛΙΝΑ: ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ Η ΕΛΛΑΔΑ..." ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Ο κόσμος έχει αρχίσει να έρχεται στο Ηρώδειο από τις 7:00 με τις πρώτες ουρές να έχουν -ήδη!- σχηματιστεί. Άτομα όλων των ηλικιών είναι εκεί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μουσικό-θεατρική παράσταση "Μελίνα: Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα", σε κείμενα του Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία-χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

Οι συντελεστές "πάντρεψαν" το θέατρο με τη μουσική και το χορό, όπως ακριβώς έκανε και η Μελίνα Μερκούρη, αφήνοντας τα σαν κληρονομιά. Οι σπουδαιότεροι σταθμοί της ζωής της, οι θεατρικοί και οι κινηματογραφικοί ρόλοι, τα τραγούδια, οι έρωτες και οι αγώνες. Η Μελίνα.


Επί σκηνής οι: Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Στάνκογλου, Αλμπέρτο Φάις, Χλόη Μάντζαρη, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κώστας Συλβέστρος και ένα σύνολο 12 χορευτών. Ο κάθε ένας έβαλε το δικό του λιθαράκι σ' αυτή την παραγωγή υψηλού επιπέδου, με τη Μαρία Ναυπλιώτου να θεωρείται η ιδανική ηθοποιός για τον συγκεκριμένο ρόλο και αποδεικνύοντας ότι η ομορφιά και η γοητεία μπορούν να συνδυαστούν με το πλούσιο ταλέντο.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, η Έλλη Πασπαλά και η Ηρώ Σάϊα ερμηνεύουν τα τραγούδια της Μελίνας υπό τη διεύθυνση και την επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου, χαρίζοντας στο κοινό μοναδικές και νοσταλγικές στιγμές.

Το παρών στην παράσταση έδωσαν: Μαριάννα Λάτση, Εριέττα Κούρκουλου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Γιώργος Νανούρης, Νάντια Μπουλέ, Ελένη Καρακάση, Δημήτρης Χαλιώτης, Γιώργος Σαρηγιάννης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Νέλλη Γκίνη κ.ά.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχαν το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Πρεσπών και η ADaM Productions του Θεάτρου Badminton, ενώ προσεχώς η εν λόγω παραγωγή θα φιλοξενηθεί και στο Badminton.

Δεν υπάρχουν σχόλια: